У Вінниці розпочалося тестування трьох видів бурякового квасу: класичного, з хроном і з вишнею. На основі квасу хочуть запустити нову гастрономічну родзинку – страви з буряковим квасом, які притаманні кухні Поділля.
Про це повідомили у Департаменті маркетингу та туризму.
Ці кваси на запит Клубу подільської кухні, Вінницької асоціації гостинності «ХлібСіль», виготовили технологи ТОВ “Солодка Мрія”.
Дегустація напоїв і страв з їх використанням відбулась нещодавно в ресторані Mont Blanc.
Запрошеним гостям презентували три види бурякового квасу, та дві страви: борщ (з додаванням бурякового квасу з вишнею) і верещаку (тушковану в буряковому квасі з хроном).
Голова Вінницької асоціації гостинності «ХлібСіль» Інна Кривешко зазначила, що це чудовий приклад колаборації місцевого бізнесу. Також на дегустацію запросили заступників вінницького міського голови і керівників департаменту маркетингу міста та туризму й Офісу туризму Вінниці.