Всі смаки на одному столі. 12 автентичних українських страв до Різдва та Нового року

Всі смаки на одному столі. 12 автентичних українських страв до Різдва та Нового року

Всі смаки на одному столі. 12 автентичних українських страв до Різдва та Нового року

Українські регіональні страви на зимові свята (Фото: kovalnadiya.ukr.net/depositphotos.com)

NV Food зібрав цікаві та особливі страви із різних регіонів України, що смакуватимуть на зимові свята.

Українська кухня це не лише рецепт борщу та вареників. Вона має безліч регіональних унікальних страв, які можна й потрібно смакувати. Якщо ви шукали, чим би урізнобарвити ваш новорічний, різдвяний, чи святковий стіл з інших приводів, то ви на правильному шляху. Пропонуємо 12 рецептів пісних і не лише страв, які розширять ваше бачення того, якою може бути українська автентична кухня.

Попри те, що нині у інформаційному просторі гуляє безліч меню «справжнього» різдвяного столу, ми звикли бачити на свято кожен своє. У когось в родині не прийнято варити борщ, хтось і не чув про те, що кутя може бути рідкою та про існування бобальок чи панянок навіть не здогадувалися. А насправді хоч Україна і є унітарною навіть у гастрономічному плані, та автентичні смаки це те, що робить кожен регіон особливим та вартим досліджень

До прикладу, різдвяні традиції Півдня найчастіше про рибні страви. Риба може бути у варениках, у голубцях та у борщі, тому нижче знайдете рецепт із сомом, а також страву січеники, які готують із оселедцем. Рибні страви також є пісними, тож усюди де був доступ до водойм, як от волинські озера, у кулінарних традиціях збереглися різдвяні рибні страви, як от драглі чи то просто запечена риба.

Прикметно також, що, на перший погляд, такі різні частини України, як Закарпаття та Слобожанщина, мають спільність у своїх десертах. Традиційно до Різдва готують пісні солодощі на кшталт булочок, та пряників, де щось випікають, а щось смажать в олії. Наприклад, вергуни або хрусти, чи пампухи, більш характерні для Закарпаття.

Формує смаки українців на різних територіях також клімат. На Поліссі, Волині та в центральних частинах краще родив ячмінь, тому готують саме кутю з перлової крупи, рецепт якої також є на NV FOOD. А на Сході більш звичною може бути рисова.

Рідкі страви також є чи не обов’язковими, тож регіони, що ближче до Карпат, мають таку страву як борщ з вушками, а от центральні — кисліші смаки, як капусняк чи грибні юшки. Утім, щоб впевнитися, що це страви смачні й по-справжньому особливі, їх варто приготувати. Тому пропонуємо вам ці 12 рецептів для вашого вишуканого, автентичного та українського Різдва.

Інформує nv.ua

Новини України