Дніпровський кондитер представив реалістичний торт-острів

Новий торт від дніпровського кондитера Дмитра Никифоренко дійсно можна назвати справжнім шедевром. Він вражає не тільки гігантськими розмірами (про них пізніше), а і неймовірним відтворенням реальності у кулінарному витворі.
Це торт-острів заміської бази-готелю для відпочинку. Панорамний торт.

Дніпровський кондитер представив реалістичний торт-острів

-Всім, хто займається кондитерською справою, відомо, як важко іноді вдається відобразити точну солодку копію по наданому замовником фото.
А ще важче, відтворити у міні- копії детальне зображення реальної місцевісті, — пише Дмитро.
Йому все це вдалося. На величезній площі — 1 м х 55 см – розмістилися ліпні котеджі, басейн, пляжі та річка. Вага торту аж 20 кг.
Про складність роботи від розробки макету до ліплення та збору в єдине ціле пише сам автор.
-Тут і ночі без сну, і нервові зриви, і робота, як то кажуть -» на межі». Але, головна задача — видати замовлення в оговорений строк і що найголовніше, створити так званий ВАУ- ЕФЕКТ!

Щодо складу кулінарного шедевру то:
нижня частина острова: ніжні медові коржі, сирно-вершковий крем Чіз, бананово-апельсиновий курд;
верхня частина острова: шоколадний бісквіт, шоколадний крем Тірамісу, вершкова карамель.
Весь декор їстівний. Вода — смачне лимонне желе.

Дніпровський кондитер представив реалістичний торт-острів

Дніпровський кондитер представив реалістичний торт-острів

Новини України