Українці Пекіна разом із дипломатами посольства України в КНР провели «День борщу» і познайомили своїх китайських друзів із різними видами та смаками головної страви української кухні та особливостями її приготування.
Про це передає власний кореспондент Укрінформу в Китаї.
Захід, що проходив на території української амбасади, відвідали понад 200 гостей, переважна більшість яких китайці та громадяни інших країн, які проживають у Пекіні, котрі зацікавились традиційною українською кухнею.
«Національна кухня відображає культуру кожного народу. Головною гордістю української кухні є борщ, традиційно гарячий і червоний», – сказала у своєму вітанні т.в.о. керівника посольства Жанна Лещинська.
Вона підкреслила, що червоний символізує кров українців, а гарячий – їхнє серце.
«Сьогодні ви маєте можливість спробувати трохи української культури та сподіваюся, Україна ще більше сподобається вам, стане ближчою до вас і ви станете трішки українцями», – додала Лещинська, звертаючись до присутніх.
Вона також подякувала українській громаді за організацію цього заходу і висловила сподівання на продовження знайомства китайців з українською культурою і традиціями.
«Борщ паті» в Пекіні. Українці познайомили китайських друзів із гордістю національної кухні / Фото: Володимир Сидоренко, Укрінформ